Datum
di 26 november
Tijd
09:30 - 12:30 uur
Locatie
Hunneperkade 70
Deventer
Aantal deelnemers
6 – 15

Workshop AI en ChatGPT: van verkenning naar vaardigheid

Open inschrijving

Wat kun je allemaal met AI? En hoe pas je dit toe in je werk? Maak kennis met AI, vooral ChatGPT en verander je mindset! Hoe zet je jezelf ‘aan’ om iets nieuws te proberen?
Of je nu enthousiasme of juist weerstand voelt bij kunstmatige intelligentie; deze workshop biedt je meer inzicht in de mogelijkheden en de beperkingen van AI-tools. We bekijken (kritisch) verschillende toepassingen van AI en je gaat zelf aan de slag met ChatGPT. Je leert hoe je goede prompts schrijft en we gebruiken daarbij de context van de bibliotheek als uitgangspunt.

Programma

In deze interactieve workshop maak je kennis met AI en ontdek je hoe je deze technologie praktisch kunt toepassen in je werk.

Wat kun je verwachten?

  • Introductie tot AI en ChatGPT: Begrijp wat AI is, we bekijken verschillende tools en hun toepassingen.
  • Verander je mindset: deze training helpt je om met een open blik te kijken naar nieuwe technologische ontwikkelingen.
  • Hands-on met ChatGPT: Je krijgt de kans om zelf aan de slag te gaan met ChatGPT en leert hoe je AI effectief kunt inzetten binnen de context van de bibliotheek.
  • Kritisch kijken naar AI-toepassingen: Naast het ontdekken van de mogelijkheden bespreken we ook de beperkingen en ethische vraagstukken rondom AI-tools.

De workshop wordt gegeven door Suzette Pauwels. Suzette is programmaker bij BIJdeBieb en werkt als trainer nieuwe technologieën. Ze houdt zich bezig met digitale innovatie, -inclusie en -burgerschap. Haar expertise ligt op het gebied van gedrag en technologie: hoe zetten mensen technologie in, en wat zijn de factoren die bepalen of iemand technologie omarmt of juist afwijst?

Voor wie?

De workshop is voor bibliotheekmedewerkers in Gelderland en Overijssel die te maken hebben met het thema Digitaal Burgerschap en hier meer over willen weten. De workshop is ook heel geschikt voor mediacoaches die de training willen opnemen in het basisaanbod van de bibliotheek.

Deze training is onderdeel van het trainingsaanbod Digitaal Burgerschap voor de regio Oost. Dit aanbod van 10 trainingen is samengesteld door Rijnbrink met het leerlandschap Digitaal Burgerschap als basis en in samenspraak met de KB.

Investering

Er zijn geen kosten aan de training verbonden. De training wordt gesubsidieerd door de KB, om een impuls te geven aan het thema Digitaal Burgerschap.

Je inschrijving is definitief. Mocht je verhinderd zijn, dan kun je je natuurlijk kosteloos laten vervangen door een collega. Bij annuleringen binnen een week voor de training brengen we annuleringskosten in rekening. Ook bij no-show bij een activiteit die vanuit subsidie wordt gefinancierd, kan een factuur voor onkosten worden verzonden.

Werk je voor een kleine bibliotheekorganisatie? Kijk dan hier of je aanspraak kunt maken op de financieringsregeling voor kleine bibliotheekorganisaties. Dit bedrag is voor trainingskosten of voor uren om een medewerker te vervangen of diens uren uit te breiden, zodat de medewerker een training kan volgen.

Aanmelden

Aanmelden voor deze datum is niet meer mogelijk, de workshop is vol. Heb je nog wel interesse? Vul het belangstellingsformulier in, dan zetten we je op de wachtlijst. Bij voldoende interesse kunnen we de workshop herhalen.

Belangstellingsformulier