Terugblik op de Keti Koti Dialoogtafel

Vorige week veranderde ons werkcafé in een levendig restaurant met kleurrijke tafelkleden, geuren van Surinaams eten en de klanken van een Surinaams koor.

Samen met Stichting Keti Koti Dialoogtafel organiseerden we deze bijeenkomst om verschillende perspectieven te delen, met als doel begrip en verbinding tussen gemeenschappen te bevorderen. Om zo van elkaar te leren en stappen te zetten naar een inclusieve toekomst.

De aanwezigen namen deel aan verbindende rituelen, voerden diepgaande gesprekken en deelden persoonlijke verhalen met als centraal thema ‘buitensluiten en insluiten’. Aanwezigen deelden hun inzichten. Bijvoorbeeld dat het schrijnend was om te zien hoe de sporen van het slavernijverleden nog steeds voelbaar zijn. Of dat het gesprek met betrokkenen een nieuwe, diepere laag toevoegde aan hun bewustwordingsproces, ondanks hierover al veel te hebben gelezen. De persoonlijke verhalen en liederen brachten bij velen een soms pijnlijke boodschap met verrassende kracht en emotie over.

Bij Rijnbrink streven we naar een inclusieve organisatie door actief te werken aan het vergroten van onze diversiteit. Het bevorderen van een inclusieve cultuur is cruciaal voor het vergroten van onze maatschappelijke impact en doet recht aan de rijke diversiteit van onze samenleving. Samen maken we het verschil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografie: Yohannes Henriksson