Ontdek wat je allemaal kan, in de bibliotheek!

De openbare bibliotheken in Nederland lanceren een landelijke campagne om iedereen in Nederland te laten weten dat je voor veel meer bij de Bibliotheek terecht kan dan dat mensen nu denken. Met het thema van de campagne “Ontdek wat je allemaal kan voeren de bibliotheken voor het eerst een collectieve campagne om te laten zien wat de bibliotheek te bieden heeft. 

Veel mensen hebben een verouderd beeld van wat je in de bibliotheek zou kunnen vinden en wat je er kan doen. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de ondervraagden de bibliotheek nog altijd ziet als een rustige plek om te lezen, leren of de computer te gebruiken. Daarmee doen zij de bibliotheek tekort, maar ook zichzelf. 

Met de slogan “Ontdek wat je allemaal kan” roepen we niet alleen mensen op om het aanbod van de bibliotheken in Gelderland en Overijssel te ontdekken, maar ook om zichzelf te blijven uitdagen. En dat kan iedereen bij de bibliotheek, ongeacht je leeftijd of vaardigheden. 

 Met deze imagocampagne richt de bibliotheek zich met name op niet-gebruikers, terwijl we ook onze huidige leden laten zien hoe veelzijdig onze diensten zijn. Voor de campagne-commercials zijn bewust gebruikers en diensten gekozen die het brede aanbod van de bibliotheek laten zien. Onze bibliotheken bieden een breed scala aan mogelijkheden: van cursussen en hulp bij taal en computergebruik tot het stellen van vragen over overheidswebsites, huiswerkbegeleiding, 3D-printen, maakplaatsen en culturele bijeenkomsten. 

We hopen met deze campagne duidelijk te maken dat er geen mens is waarvoor de bibliotheek geen aanbod heeft – en we hopen eenieder nieuwsgierig te maken om dat aanbod te komen ontdekken. De campagne is gestart op 26 augustus en wordt uitgerold op televisie, online en social media.  

Samen maken we verschil

Door in Gelderland en Overijssel mee te liften op de landelijke campagne zorgen we er samen voor dat mensen weten dat de bibliotheek meer doet dan alleen boeken uitlenen. 

Marketing & communicatiespecialisten kunnen hiervoor gebruikmaken van speciaal ontwikkelde campagnematerialen om het lokale aanbod onder de aandacht te brengen. Voor vragen en advies staat Rijnbrink voor hen klaar. Op donderdag 12 september organiseren we een bijeenkomst waarin we de campagne toelichten en samen in gesprek gaan over het lokaal uitrollen van de landelijke campagne.

Details bijeenkomst

Voor wie: marketing & communicatie specialisten
Datum: donderdag 12 september 2024
Tijd: 10:00 – 13:00 uur (inclusief lunch)
Locatie: ons kantoor in Deventer (Hunneperkade 70)
Kosten: gratis

Meld je aan 

Provinciale social media campagne vanuit de Overijsselse regeling

In aansluiting op de landelijke campagne faciliteert Rijnbrink in het vierde kwartaal van 2024 een gerichte social media-campagne. Hiermee bieden we bibliotheekorganisaties en MFCO’s in Overijssel extra ondersteuning. Deze campagne zet de eigen bibliotheekorganisatie centraal. Met proposities die aansluiten op de landelijke campagne kunnen bibliotheken in Overijssel hun lokale relevantie versterken, terwijl ze profiteren van de bredere zichtbaarheid en impact van de landelijke campagne. 

Meer weten?

Heb je naar aanleiding van deze mail vragen? We helpen je graag! Stuur een mail en wij nemen snel contact met je op.