Welke materialen zijn er voor NT1 en NT2? En hoe kan je klanten hierover het beste adviseren? De ervaring leert dat veel bibliotheek- en taalhuismedewerkers dit ingewikkeld vinden. Daarom richt deze training zich op de kennis over de collectie, het inzetten van de collectie en op de interne samenwerking om in de behoefte van gebruikers te voorzien.
Voor wie?
Taalpuntdocenten, bibliotheekmedewerkers collectievorming, medewerkers (en vrijwilligers) van publieksservice / Informatie & Advies van de bibliotheek.
Programma
In de training wordt aandacht besteed aan materialen voor het verbeteren van de taal- en digitale vaardigheden. Het gaat daarbij om fysieke materialen (vaak ondersteund met digitale programma’s) of digitale methodes in relatie tot:
- verschillende categorieën gebruikers (bijv. NT1 en Nt2);
- verschillende taalniveaus;
- verschillende vaardigheden (lezen, schrijven, luisteren, spreken) en:
- verschillen in de context van het gebruik: individueel, klassikaal of bij 1-op-1-begeleiding door taalvrijwilligers.
Ook wordt de wegwijzer voor de collectie NT1 en NT2 besproken. Deze betreft een beslisboom voor het adviseren over de collectie en een bijbehorende toelichting.
Aanvullende informatie
De training is bestemd voor bibliotheek- of taalhuismedewerkers (of vrijwilligers) die veel contact hebben met de gebruikers van het taalpunt.
De training betreft een fysieke bijeenkomst. De training wordt in de eigen bibliotheek gegeven, door een adviseur van Rijnbrink.
De kosten zijn € 625,- per groep voor bibliotheken in Gelderland en Overijssel. Dit is inclusief reiskosten van de trainer, exclusief BTW en kosten voor locatie en catering.
Bibliotheken uit andere provincies, waarvan de POI deze training niet aanbiedt, betalen bij Rijnbrink € 1.075,- per groep.
Benieuwd naar ervaringen van andere bibliotheken? Lees hier het verhaal van bibliotheek Rivierenland.
Aanmelden
Deze in company training wordt gegeven op locatie, mail naar campus@rijnbrink.nl voor afstemming.