Proeverij trainingen laaggeletterdheid geeft positieve impuls
Gezinsaanpak staat bij veel bibliotheken in Gelderland en Overijssel hoog op de agenda. Veel projectleiders/specialisten zijn daarbij op zoek naar trainingen voor collega’s of partners (zoals leerkrachten of pedagogisch medewerkers) over het herkennen, signaleren en doorverwijzen van laaggeletterdheid. En hoe kies je de juiste interventie, zoals bijvoorbeeld een training? Om kennis te nemen van divers aanbod organiseerde Rijnbrink een proeverij.
In twee online sessies maakten 48 deelnemers kennis met verschillende aanbieders die kort hun programma presenteerden, waarna er mogelijkheid was tot vragen stellen.
Op 25 januari stond het aanbod van Stichting Lezen & Schrijven (e-learnings en workshops), Training en acteur bureau Hetsen-Visschers en DeGloed centraal.
Op 1 februari was het de beurt aan Biblionet Groningen over Blic-VR (met VR technologie), de bibliotheek Noordwest Veluwe (intern trainingstraject) en Dianne Companje met de training ‘Taal is soms best lastig’.
Positieve energie en samen optrekken
Het positieve aan de online variant was dat iedereen alle aanbieders te zien kreeg en zij ook elkaar, zo ontstonden er tijdens het nagesprek al ideeën onderling tussen aanbieders om samen op te trekken. Deelnemers lieten na afloop in de chat veel waardering blijken. Een paar reacties van deelnemers:
- Dank voor deze proeverij! Heel fijn, en verhelderend.
- Super inspirerend, alle presentaties, ieder totaal anders! Goed voor mijn / onze gedachtevorming en voortgang!
- Heel fijn dat er een mooi aanbod ligt, waar we als bibliotheken concreet wat mee kunnen in de aanpak van laaggeletterdheid!
*De linkjes zijn tot 30 april terug te kijken. BELANGRIJK: de beelden zijn bedoeld ter informatie over de aanbieders en mogen niet voor eigen (trainings)doeleinden gebruikt worden. Wil je meer weten of zelf een training inzetten? Neem dan contact op met de aanbieder.